„Budem hrát zas. A pořád víc.“ William Shakespeare

tisková zpráva, 19. května 2020

Letní shakespearovské slavnosti Ostrava zahájí předprodej vstupenek ve středu 3. června v 10:00. Vstupenky bude možné zakoupit na stránkách festivalu www.shakespearova.cz a nově v síti Ticketmaster.

Přípravy naplno běží

„Letošní ročník bude jiný. Možná dobrodružnější, ale jistě hodně zábavný. Přestože bylo nutné program zkrátit, diváci o svá oblíbená představení nepřijdou. Vstupenky začneme prodávat do hledišť se sníženým počtem míst. A prodej budeme následně přizpůsobovat aktuální situaci. V případě, že bychom byli nuceni akci zastavit a nehrát, vstupné divákům vrátíme. S vděkem přijímáme potřebný klid a jistotu, kterou nám v našem počínání dodávají partneři festivalu,“ říkají k současné situaci pořadatelé.

Za Shakespearem bez obav

Prioritou pořadatelů je bezpečnost. Perspektiva uvolňování restrikcí, resp. navyšování počtu diváků pro kulturní plenérové akce, je v tento okamžik příznivá. Kapacita hledišť Letních shakespearovských slavností je v řádech stovek diváků na jedno představení. A jedná se o divadelní produkce, při nichž diváci kultivovaně tráví příjemný večer pod širým nebem na číslovaných sedadlech s komfortními rozestupy. Ochranným opatřením spojeným s dezinfekcí prostor atp. jdou pořadatelé vstříc nad rámec požadovaného tak, aby Slavnosti proběhly pro diváky, herce a veškerý personál maximálně bezpečně.

Bouřlivý program bez Bouře

Letos pestrý program začne 24. 7. Zimní pohádkou tradičně na Slezskoostravském hradě. Nově se diváci mohou těšit na Hamleta v produkci pražských kolegů, v hlavní roli s Hynkem Čermákem a Jaroslavem Pleslem a po dlouhé době se také vrací velmi oblíbená komedie Veselé paničky windsorské s Bolkem Polívkou. Naposledy uvedeme populární Komedii omylů a tečku za letošním festivalem udělá hit minulého roku – komedie Zkrocení zlé ženy. Na odloženou premiéru Bouře se diváci mohou těšit již v příštím roce.

Vstupenky a další informace

Vstupenky je možné zakoupit od 3. června 2020 na stránkách festivalu a v prodejní síti Ticketmaster. O aktualitách a případných změnách budou diváci informováni prostřednictvím www.shakespearova.cz a na sociálních sítích.

Fotografie ke stažení: www.shakespeare.cz/2020/cz/fotogalerie/7/

Partneři

Generální partner:  skupina PPF

Hlavní partneři: OSTRAVA!!!, MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ

Hlavní mediální partneři: PRÁVO, RÁDIO IMPULS, PRIMA

Partneři: ERSTE PREMIER, SKODA TRANSPORTATION, STRABAG, ERNST & YOUNG, OMLUX, OMEGA-GCA, ASCIA, POLIKLINIKA KOSTELNÍ, THE INTERNATIONAL SCHOOL OF OSTRAVA

Mediální partneři: DENÍK, OSTRAVAN.CZ, RENCAR, ADVISIO

PPF - generální partner Letních shakespearovských slavností