Dvaja páni z Verony (SK), William Shakespeare

Tato komedie se již v Ostravě v minulosti představila, nyní ji uvádíme v doplněném zpracování. I přes to, že se jedná o slovenskou produkci, v hlavních rolích uvidíme české známé herecké osobnosti Tomáše Matonohu a Cyrila Drozdu.

Přestože se jedná o jednu z autorových prvních her, naplno v ní projevil svůj komediální i básnický talent. Ačkoli má hra klasickou zápletku ve výstavbě dramatického textu, nabízí inscenátorům různé možnosti při zpracování díla. Jsou v ní ozvěny komedie dell'arte, která byla známá silným hereckým řemeslem, a režisér tento aspekt v inscenaci textu ještě posílil.

Kromě herectví byl každý z herců zběhlý i v dalších uměleckých profesích, které z divadla vzešly a dnes existují jako samostatné jevištní formy. Zpěv, který nesměl chybět v žádné inscenaci, klaunská sóla - dnes stand up comedy, akrobatická čísla - dnes tolik uznávaná moderní, cirkusová forma divadla. A právě všechny tyto požadavky odráží naše obsazení. Ľuboš Kostelný dokonalý stand up showman. Koval, Král a Matonoha - vynikající muzikanti, Norisová a Švidranová skvělé zpěvačky, Sakálová milovnice jógy a tance, Grega skvělý akrobat.

Inscenace je plná živé hudby v podání půvabné dámské kapely, jevištního pohybu a inteligentní zábavy díky nekonečným eskapádám mazaných sluhů a jejich zamilovaných pánů.

Termíny představení - program

William Shakespeare

Dvaja páni z Verony (SK)

Překlad
Martin Hilský, Ľubomír Feldek
Režijní koncepce a hudba
Peter Mankovecký
Režie a texty písní
Róbert Mankovecký
Scénografie
Palo Andraško
Kostýmy
Jana Kuttnerová
Choreografie
Ladislav Cmorej

OBSAZENÍ

VÉVODA, Silviin otec
Tomáš Matonoha
PODPICH, klaun Proteův sluha
Ľuboš Kostelný
VALENTIN
Ondrej Kovaľ
PROTEUS
Milo Kráľ
TURIO, Valentinův komický soupeř
Cyril Drozda
JÚLIE, Proteova milá
Zuzana Norisová
SILVIE, Valentinova milá
Eva Sakálová
LUCETTA, Júliina komorná a HOSPODSKÁ
Barbora Švidraňová
FRČKO, klaun, Valentinův sluha
Otto Culka
POZOR
Tomáš Grega
LUPIČI, KAPELA
Marcela Cmorejová, Emma Kakárová, Terézia Hulková, Magdaléna Hianiková

Jednotlivé postavy mohou být alternovány i více herci.


Nastavení soukromí:

Soubory cookie používáme ke shromažďování a analýze informací o výkonu a používání webu, zajištění fungování funkcí ze sociálních médií a ke zlepšení a přizpůsobení obsahu. Využíváme také cookies pro remarketing, které déle využívají reklamní a sociální sítě pro úpravu zobrazovaných reklam tak, aby pro vás byly zajímavé. Pro některé účely zpracování takto získaných údajů je vyžadován Váš souhlas, který nám udělíte kliknutím na volbu „Souhlasím se vším“. Své preference můžete snadno upravit kliknutím na volbu „Podrobné nastavení“.

Povolujete: